Materiaalkeuze

Materiaalkeuze

Boru Bamboo

Waarom deze materiaalkeuze?

 Onze aanrader voor voetproblemen van allerlei aard.  Bamboo is afkomstig van een bambooplant, dus een 100% natuurlijk product. Bovendien zijn er geen pesticiden nodig om insecten, virussen, onkruid of schimmels te bestrijden bij het produceren van de Boru Bamboo-vezels. De voordelen van deze vezels zijn veelzijdig :  

 • Antibacterieël met behoud van frisse en nette voeten
 • Absorberend voor een optimale vochtopname, wat het ideaal maakt voor overmatige transpiratie
 • Hypo Allergeen voor gevoelige voeten
 • Naadloos aan de tenen voor geïriteerde tenen
 • Soepel en zacht voor een extra aangenaam draagcomfort
 • Thermo control zorgt voor een regulatie van de lichaamstemperatuur wat in eenvoudige mensentaal wil zeggen dat deze vezel de voeten warm houdt in de winter en voor verkoeling zorgt in de zomer.

Materiaalkeuze BambooWij adviseren om onze Boru Bamboo sokken te dragen bij intensieve wandelingen, trektochten, actieve vrijetijdsbesteding. Wanneer U kiest voor deze materiaalkeuze kan U ten volle profiteren van alle voordelen die deze vezel biedt.

Katoen

Waarom deze materiaalkeuze?

Katoen is een natuurlijk product, afkomstig van een katoenplant.  Kwaliteitskatoen heeft een reeks voordelen die het dragen ervan bijzonder aangenaam maakt. materiaalkeuze katoen

 • Warm in de winter, fris in de zomer
 • Zeer vochtabsorberend voor de mensen met wat meer last van transpiratie
 • Sterk en duurzaam, katoenvezels zijn van nature sterk, wat als voordeel heeft dat een artikel in katoen niet vlug zal verslijten en een langdurige kwaliteitsgarantie biedt
 • Gemakkelijk in onderhoud, katoen vraagt geen speciale voorzorgen en mag op redelijk hoge temperaturen gewassen worden, zelfs tot 95°C (Let op!!! Dit geldt niet voor gekleurde katoen, enkel wit)
 • Geverfde katoen kan wel na het veelvuldig wassen wat grauwer van kleur worden, een licht verlies aan kleurechtheid kan ook toegeschreven worden aan katoen, ondanks de vele kleurvaste wasmiddelen verkrijgbaar in de handel.

Wol en Chashmir

Waarom deze materiaalkeuze?

Wol beschikt over een groot absorptievermogen, daardoor is het zo’n uitstekende antitranspirant.  Wanneer de wolvezel damp (vocht) absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af.  Wol is bacteriewerend en vuilafstotend.  Ideaal naast Bamboo voor mensen met een allergie.  De wolgarens gebruikt in onze sokken zijn allemaal machinewasbaar op 40°C en droogkastbestendig.  Wanneer anders, wordt dit zeker vermeld.  Schimmels krijgen ook veel minder kans.  Schimmels hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid.  Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.materiaalkeuze wol

Lurex of metaaldraad

Waarom deze materiaalkeuze?

De metaaldraden in de kousen en sokkenproductie beperken zich vooral tot lurex en dienen uitsluitend als effectgaren.  Eigenlijk zijn het geen garens, maar zijn het smalle dunnen bandjes, gesneden uit gelamineerde foliën. Deze laatste bestaan uit een aluminiumfolie waarop met gepigmenteerde kleefstof een dunne acetaat- of polyesterfilm gekleefd is.  Deze bandjes kunnen soms wat schraperig en ruw aanvoelen, maar in panty’s en sokken verwerkt, geven deze een sprankelende schittering.materiaalkeuze lurex

Polyester

Waarom deze materiaalkeuze?

Polyester ontstaat uit een chemische reactie tussen ethylene glycol, een stof op basis van olie en terephtalic acid.  Heel technisch allemaal, maar hieruit ontstaat een soort plastic, die met behulp van machines wordt gesponnen tot een garen.  De voordelen van polyester zijn de grote duurzaamheid, sterkte, elasticiteit en licht gewicht.  Daarom wordt deze vezel ook vaak gebruikt in wandelsokken.

Acryl

Waarom deze materiaalkeuze?

Acryl is licht in gewicht en goed in staat om lichaamswarmte vast te houden.  Acryl wordt als bijmenging gebruikt in gebreide garens om deze te versterken.

Polyamide

Waarom deze materiaalkeuze?

Polyamide is een prettig aanvoelend materiaal in sokken, dat sterk, licht en elastisch is.  Toevoeging van poyamide maakt het breigaren sterker, duurzamer en vooral beter bestand tegen wrijving waardoor de levensduur van een sok aanzienlijk verlengd wordt.

Viscose

Waarom deze materiaalkeuze?

Viscose is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van cellulose, een natuurlijke grondstof die gewonnen wordt uit houtpulp.  Viscose draagt net zo prettig als katoen, terwijl de stof zachter en soepeler is en zelfs zijdezacht aanvoelt.

Lycra

Waarom deze materiaalkeuze?

Lycra is de officiële benaming van elastomeer garen, geproduceerd door Dupont.  Het is een zeer rekbaar garen, gemaakt van synthetisch rubber, in de volksmond wordt lycra heel vaak gebruikt als veralgemening bij heel rekbare stoffen, materialen.

Cool Vezels – Coolmax

Waarom deze materiaalkeuze?

Coolvezels zijn technische vezels die speciaal zijn ontwikkeld voor een droog en comfortabel gevoel.  Deze vezels zijn meester in vochtafdrijving en voelen zeer prettig aan in een goed geventileerde schoen.  Coolmax is daardoor ook geschikt voor lopers, wandelaars en hikers.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x